Helsegevinster ved å ha kjæledyr!

posted in: Hund, Katt, PÅ FREMSIDEN | 1

Vi har lenge elsket hunden fordi den er menneskets beste venn, men det mange ikke er klar over er at våre kjæledyr kan gjøre oss friskere – både mentalt og fysisk. Bare det å være i nærheten av våre kjæledyr kan få opp humøret, og få oss til å slappe av.

Forskning har vist at å eie et kjæledyr har mange fysiske helsegevinster, blant annet redusert blodtrykk og redusert kolesterol. Og forskning viser videre at man oppsøker lege sjeldnere dersom man har kjæledyr.

Det er nok flere forklaringer på hvorfor tilstedeværelsen av et dyr kan resultere i bedre helse på denne måten, men økt fysisk aktivitet er nok en av dem. Spesielt hunder er flinke til å få oss ut på tur, slik at vi får normal mosjon. De er fantastiske motivatorer og personlige trenere som aldri vil gå glipp av en treningsøkt, uansett vær.

 

Å gå tur med hunden gir meg mosjon og flotte naturopplevelser sammen med min beste venn.

 

Å vokse opp med hund (og andre dyr i mindre grad) kan hjelpe til å styrke immunforsvaret, og kan til og med redusere risikoen for å utvikle allergi. Barn som har kjæledyr er sjeldnere borte fra skolen grunnet sykdom, og det er derfor fristende å konkludere med at de som får vokse opp med dyr holder seg friskere.

Dette er et spennende tema som det snakkes mye om internasjonalt. Blant annet er de i gang med prosjektet ”hund på resept» i London. Her ser de at hunder er med på å gi bedre restitusjon, hurtigere rehabilitering og økt livskvalitet hos langtidssyke.

 

Det kommer mye godt ut av å få vokse opp sammen med en hund.

 

Det er ikke bare den fysiske helsen som nytter godt av våre dyrs tilstedeværelse. Også de psykologiske gevinstene er mange. Forskning fra Australia har vist at skolebarn som eier dyr er mer populære hos medelever, og også mer empatiske. Barn som får vokse opp med dyr har høyere selvtillit, og det viser seg faktisk at tenåringer har mer positive framtidsutsikter, er mindre ensomme, og sliter mindre med rastløshet og kjedsomhet.

Som dyreeier sliter man mindre med depresjoner, og er i bedre stand til å håndtere sorg, stress og tap enn mennesker som ikke eier dyr. Dyrene våre er med å forbedre vår sosiale intelligens, øker vennekretsen, og er fantastiske samtalestartere. Til slutt må det også nevnes at dyr er flotte pleiegivere – de holder oss med selskap når vi er syke eller føler oss nedfor. De gjør at vi føler oss trygge når vi er hjemme alene, og hundene er også flinke til å passe på huset mens vi er ute.

Mange er ikke klar over hvor mye dyrene våre gir oss, og det kan være lett å ta dyret sitt for gitt. Jeg ønsker med dette å minne alle dyreeiere der ute om å sette pris på dyret sitt. Gjør noe ekstra kjekt sammen i dag, og vis at du er takknemlig for alle positive ting som følger med det å ha et dyr i huset.

  1. Ingfried

    Så fint og riktig skrive! Eg kunne ikkje vore meire einig:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *