ID-MERKING:
Id merking av dyret ditt er noe vi her på Knarvik Dyreklinikk anbefaler på det sterkeste å få utført. I de tilfellene hvor vi får henvendelser fra fortvilte dyreeiere som savner katten eller hunden sin, så er det mye større sjanse for at de blir gjenforent hvis dyret er id-merket. Dessverre får vi innlevert et titalls katter hvert år som er omkommet eller hardt skadet, og da er microchipmerking en uvurderlig hjelp til å kunne få tak i eier.

Microchipmerking er en livslang, enkel og sikker metode som ikke påfører dyret smerte, og som ikke kan forfalskes.

Microchippen er en liten brikke som ligger inne i en glasskapsel på 11 x 2,1mm. Denne injiseres under huden og blir innkapslet av bindevev slik at den blir liggende på samme plassen livet ut. Brikken scannes av en chipavleser, og det unike nummeret som leses av kobles opp mot eier.

Injeksjonen kan sammenlignes med det å få en vaksine, og kan benyttes allerede på valpe- og kattungestadiet.

Mikrochipmerking er også et krav for å kunne få reise ut og inn av landet.

 

PASSUTSTEDELSE
Fra 01 mai 2013 skal kjæledyr ha eget pass ved all inn og utreise til og fra Norge.

Dette skal fylles ut av en veterinær, og dyrets mikrochipnummer skal avleses og føres inn i passet. Passet brukes ved grenseovergangene for å dokumentere dyrets identifikasjon og lovpålagte vaksinasjoner og ormekurbehandlinger.

 

PATELLA-ATTEST
Hos en del raser forekommer det dessverre patellaluksasjon, og i de rasene sitt avlsarbeide, har det kommet fram anbefaling i samarbeid med NKK, om at avlshunder skal undersøkes for patellaluksasjon før de brukes i avl. Resultatet registreres i NKK sin database Dogweb.

Hunden må være fylt 12 mnd, og id-merket. Skjemaet som skal utfylles hos veterinæren, forhåndsbestilles hos NKK under “mine sider” av eier.

Kun veterinærer som er DNV godkjent spesialist i smådyrsykdommer, er diplomat, eller har doktorgrad innen klinisk smådyrkirurgi, kan godkjennes av NKK, og kan utstede gyldig patella attest til registrering i DogWeb. Veterinær Lars Fredrik Sæthre ved Knarvik Dyreklinikk innehar denne godkjenningen.

Saksbehandlingstid hos NKK er 5 virkedager, og ferdig utfylt skjema sendes direkte fra oss til NKK.