top of page
  • Veterinær Sondre Juvik

Sjokoladeforgiftning hos hund

Oppdatert: 9. jan. 2020


Sjokolade er giftig for hunder. Hvor farlig det er for hunden avhenger av type sjokolade, størrelse på hunden og mengden som hunden har spist. Sjokolade inneholder giftstoffet theobromin. Dette stoffet er en del av kakao, og finnes derfor I størst grad I mørk sjokolade. Mennesker vil lett omsette theobromin I kroppen, men hunder omsetter dette stoffet saktere, noe som gjør at det kan bygges opp giftige nivåer I systemet deres. Theobrmin påvirker hundens nervesystem, hjerte og muskulatur og virker vanndrivende.


Symptomene på sjokoladeforgiftning vil vise seg innen 24 timer etter inntak. En liten mengde sjokolade vil mest sannsynlig kun føre til mageproblemer I form av oppkast eller diarè. Større mengder vil, derimot, kunne ha en alvorlig virkning; det kan sees muskelskjelvinger, anfall, uregelmessig hjerterytme, innvendige blødninger eller hjerteanfall.

Sjokoladeforgiftning vil I starten sees ved høy grad av hyperaktivitet hos hunden. Har du mistanke om sjokoladeforgiftning hos din hund bør du kontakte veterinær snarest. Det er viktig å få fremkalt oppkast innen to timer etter inntak. Det høye nivået av teobromin I mørk sjokolade betyr at bare små mengder kan være nok til å forgifte en hund: 25 gram kan være nok til å forgifte en hund på 20 kilo.

Toksisk grense: 45mg/kg


353 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page