top of page

Den vanligste årsaken til at eiere ikke vil klippe hundens klør selv, er redselen for at det skal begynne å blø. Mange forteller også om hunder som blir sinte eller rett og slett krakilske når klosaksen hentes fram,

slik at hele prosedyren blir en negativ opplevelse. Aktive hunder som løper mye på varierte underlag har oftest ikke behov for regelmessig kloklipp, da naturlig slitasje holder klørne korte. Selv om man har en hund som sliter klørne selv, er det viktig å sjekke klørne regelmessig.

Betennelser i øret skyldes som oftest sopp eller bakterier, men for at det skal kunne oppstå en betennelse trengs ofte en utløsende årsak. Hos mange raser kan den utløsende faktoren være hengende ører som stenger luft inne i hørselsgangen. Dette skaper et varmt og fuktig miljø hvor sopp og bakterier vil trives.

Vi er veldig flinke til å spørre dyreeiere om de har gode rutiner på tannpuss av kjæledyrene sine. Hver gang jeg påpeker viktigheten av dette tenker jeg på min egen hund og våre egne rutiner angående tannpuss som lenge ikke var helt på linje med det jeg forfekter overfor kundene våre. Det er vel som med andre rutiner; det tar jo litt tid å få dem på plass.

De klassiske symptomene på diabetes er at dyret blir mer tørst, tisser mer og oftere, samt at vekten reduseres til tross for at appetitten øker. Normalt bruker kroppen sukker som drivstoff, men da dette forsvinner ut gjennom urinen blir dyret slappere og mer orkesløst. Kroppen begynner etter hvert å bryte ned fett og protein for å få energi, og dette leder til at dyret avmagres. Dersom du mistenker at dyret ditt går rundt med en udiagnostisert diabetes, kan det være lurt å få dette undersøkt hos din faste veterinær.

bilderamme18.PNG
bilderamme19.png
bilderamme20.png
bilderamme21.png
Kloklipp
Ørebetennelse
Tannpuss
Diabetes hos hund og katt
bottom of page