top of page
  • Veterinær Sondre Juvik

Hundesvømming

Oppdatert: 9. jan. 2020

Visste du at ikke alle hunder kan svømme?

Når det gjelder svømming, kan hunder deles inn i tre kategorier. Det finnes de hundene som kan svømme, de som kan lære seg å svømme, og de som bør holde seg langt unna vann og sjø. I den første kategorien finner vi blant annet spaniel, retriever, setter og New Foundland. Dette er raser som alle er flinke til å svømme. Denne egenskapen skyldes hodesaklig sterke ben, men kan også ligge i genene. Mange av disse rasene er avlet fram for å apportere i vann eller sjø, og deres sterke tradisjon for å være i vann gjør at de fleste trives godt i akvatiske miljø.


I den andre enden av skalaen finner man de små og kompakte rasene som bulldog, dachs og boxer. Det er rett og slett ikke nok fremstøt i de korte beina til å holde dem flytende. Raser med korte neser, for eksempel mops, har også store problemer med å svømme. Dette fordi de fort blir utslitt. Små hunderaser som for eksempel malteser og chihuahua er noen ganger gode svømmere, men kan lettere bli kalde eller redde i vann, noe som kan øke faren for drukning.

Noen hunder har den fysiske kapasiteten til å kunne svømme, men har en bunnløs frykt for vann. Disse dyrene har en tendens til å få panikk når de kommer under vann, noe som igjen fort fører til utmattelse, og større sjanse for drukning. Som med oss mennesker, er det viktig med gradvis tilvenning til vann. Er man tålmodig og ikke skremmer hunden, vil den ofte kunne bli glad i å ferdes i vann slik som hundene i denne filmen.

1 576 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page